Sankthansåsen
Program: Ombygging 
Sted: Porsgrunn
År: 2015
Status: Ferdigstilt

Prosjektet vant Porsgrunn kommunes Byggeskikkspris 2016


 

Eksisterende enebolig fra 1952 bygget om og renovert til en funksjonell og moderne bolig. Det har blitt åpnet opp mellom etasjene og satt inn større vinduer og dører for å gi mer lys og luft inne. Med to store skyvedører i hele frontfasaden har det blitt god kontakt mellom kjøkkenallrommet i 1. etasje og hagen utenfor. Inngangen lå tidligere på baksiden av huset, men ble flyttet ut mot vegen og adkomsten, for å gi et mer inviterende inngangsparti. Et sammenhengende betongdekke knytter carport og bolig sammen, og skaper ulike uterom på tomten. 

Det er gjennomgående valgt materialer av høy kvalitet, som er tidløse og robuste. 

Prosjekt i samarbeid med arkitekt Lars Haakanes.